Én vil lave bæredygtige hudplejeprodukter. En anden har en sauna på hjul. Én kalder sig visuel antroprolog og én er familieterapeut med speciale i at hjælpe sammenbragte familier.

Det er ikke idéer der mangler, når kommende iværksættere mødes.

Jeg har lige startet et nyt 6 ugers iværksætterforløb op sammen med Talentmatch op, og rummet syder og koger af idéer, hjælpsomhed og energi.

En række spørgsmål bliver stillet igen og igen

  • Hvordan kommer jeg fra idé til handling?
  • Hvordan ved jeg, at jeg handler på det rigtige?
  • Hvad, hvis det går galt?

Det kan Anne Kirketerps Foretagsomheds-strategier hjælpe os med at svare på.

Ja! Det lyder kompliceret. Og det er det ikke! Det er den mest nede på jorden tilgang til iværksætteri og foretagsomhed jeg kender. Og den virker.

Anne Kirketerp har skrevet en Phd om, hvad der gør mennesker og kulturer foretagsomme (dygtige til at gå fra idé til handling).

Hun er kommet frem til 7 principper, der virker. Og det gør de!

  1. Næste bedste skridt. Definere dit næste bedste skridt. Det skal være det lille skridt du kan tage nu eller i morgen. Gør det konkret og handlingsorienteret.
  2. Succeshistorier. Kom i tanke om situationer i dit liv, hvor du er lykkedes med noget der ligner. Få gerne hjælp af andre!
  3. Rollemodeller. Fokuser på positive rollemodeller. Mennesker, der lykkes med det du gerne vil, men som er et par skridt foran dig.
  4. Vanebrud. Gør noget andet end du plejer. Gå en tur, når du vågner. Hold op med at se Games of Thrones. Drik kaffe med nye mennesker.
  5. Refleksion og selvindsigt. Sæt tid af til at “status-opdatere” med dig selv. Gå en tur, skriv eller tal højt med dig selv om dine prioriteringer og valg.
  6. Mod til at fejle. Det er umuligt at gøre noget nyt og være 100% perfekt. Hver gang du gør noget, lærer du noget nyt. Uanset om det lykkes eller ikke lykkes. Gå efter 80%
  7. Anerkendelse for ha